Malé Karpaty v pohári …
Odrody, ktorým sa venujeme, ako Pinot Blanc a Frankovka boli v našom regióne veľmi cenené už pred industrializáciou vinohradníctva po druhej svetovej vojne, predtým ako sa začali vysádzať
kvantitatívne odrody (Müller-Thurgau, Veltlín, Svätovavrinecké,…).
Myslíme si, že si zaslúžia väčší priestor.
Preto plánujeme zväčšovať ich výsadbu v Malých Karpatoch. Viac info v sekcii Naše vinohrady.
Spracovanie hrozna prebieha tradične, avšak za pomoci nových technológií,
aby sme zabezpečili čo najšetrnejšie spracovanie, používame, napr. valčekový triedič, pneumatický lis, atď.
Mušt fermentuje za pomoci riadeného chladenia.
Červeným vínam, aj niektorým bielym, sa snažíme na vyzretie dopriať dostatok času v drevených sudoch.
A aké sú naše vína? Musíte ich ochutnať …
Naše vinárstvo
Puškinova 29, Modra-Kráľová, Slovenská republika
Telefón: +421 904 45 11 45
Email: info[at]mojura.sk
Záväzok ku kvalite
Náš „recept“ znie jednoducho. Už ťažšie je ho realizovať.
Ide o niekoľko krokov, ktoré keď poctivo plníme, odmenou sú nám vína, ktoré nám chutia:
- Vypestovať hrozno v čo najlepšej kvalite, nepreťažovať vinohrad nadmernou úrodou.
Správne vystihnúť zrelosť a naplánovať oberačku.
- Šetrne odstopkovať hrozno, jemne vylisovať a nechať fermentovať v podmienkach, ktoré najviac vyhovujú hroznu z konkrétneho vinohradu a konkrétnemu ročníku.
- Citlivo pracovať s mladým vínom: správne odhadnúť ako dlho nechať víno v kontakte s jemnými kalmi, kedy ho stočiť, aký sud použiť, …
Team mojura
Michal
vinohrady v Modre, technológ
Matej
Vinohrady v Rači, predaj vína
Mimi
sociálne siete a marketing